Postup:
Krok 1: Pivo alebo krémovú sódu dajte do mikrovlnnej rúry na 30 sekúnd.
Krok 2: Dajte rozpustiť maslo a čakajte, kým nebude úplne rozpustené.
Krok 3: Teraz zamiešajte dohromady teplé pivo alebo krémovú sódu, rozpustené maslo a med, a miešajte asi 10 sekúnd, kým to so sebou nesplynie.
Krok 4: Ochutnajte!
Tekvicový džús
Tento sladký džús je najobľúbenejším nápojom rokfortských študentov a dokonca aj profesorov. Tekvicový džús je tradičným nápojom na hostine konajúcej sa na začiatku roka v Rokforte.
Postup:
Krok 1: Odšťavte kúsky tekvice, aby vám vznikla šťava.
Krok 2: Zmiešajte tekvicovú šťavu s jablkovou šťavou a ananásovým džúsom.
Krok 3: Pridajte med (1 lyžičku, ale môžete aj viac) a zamiešajte.
Krok 4: Vzniknutý džús dajte ochladiť a môžete ho začať podávať.
Jazykoplazé karamelky od Freda a Georga Weasleyových
Jazykoplazé karamelky sú tu len pre vás. Zaručujem vám, že vaše jazyky určite neostanú malé.
Postup:
Krok 1: Vo veľkej panvici na stálom ohni miešajte všetky ingrediencie, kým nezmäknú a kým sa cukor úplne nerozpustí.
Krok 2: Nechajte variť, kým teplota zmesi nedosiahne 290°F.
Krok 3: Zmes dajte vychladnúť, kým trochu nestvrdne.
Krok 4: Nakrájajte na kúsky.
Krok 5: Môžete ochutnať!
Melasové fondánové pralinky
Fondánové pralinky sú Hagridovou špecialitou. Ak si chcete vylámať zuby, lepší recept nenájdete.
Postup:
Krok 1: Vo veľkej mise zamiešajte smotanu, hnedý cukor a soľ.
Krok 2: Na panvici nechajte naraz roztápať čokoládu a maslo. Potom pridajte melasu.
Krok 3: Teraz zmiešajte všetko dohromady a nechajte vychladnúť.
Krok 4: Nakrájajte na kocky a ochutnajte!